הטור היומי: הבחירה חייבת להיות ת'יבודו! / מנחם לס

תיבודו חייב להיות האיש!

לא פטריק יואינג. לא דייויד בלאט. לא לוק וולטון. לא וויני דל נגרו. לא אייזיה תומאס. לא קורט רמביס. לא בריאן שואו.

כן טום ת'יבודו.

כל השמות הללו התעופפו אתמול כמחליפים אפשריים לדרק פישר, ואני אומר שרק ת'יבודו מתאים.

אני שונא לומר זאת ולהודות, אבל כל מה שפיל ג'קסון עשה עד עתה עם הניקס – מלבד דבר אחד – עבד מצויין: כרמלו אנטוני שינה משחקו לטובה…ברוק לופז משחק הרבה יותר טוב מאשר אי פעם בחייו…הבחירה של פרוזינגיס…

הדבר היחידי שנידפק היה בחירתו של דריק פישר כמאמן. כולם יודעים את הסיפור: דרק לא רצה בכלל לאמן. הוא אמר לפיל שהוא לא מוכן עדיין לאחריות כזאת גדולה. פיל הפציר בו, ואמר שהוא ילמד תוך כדי מעשה.

כנראה שמשהו התקלקל והלמידה תוך כדי מעשה היה פרוייקט שניכשל כי הניקס רוצה לעשות את הפלייאוף כבר העונה.

אז מה?

קורס רמביס? אני לא יודע כמה זמן פיל ג'/קסון יחכה, דבר שלא ייתן הזדמנות לקורט רמביס להפוך ללוק וולטון, ולנצח מבלי להפסיד. לדעתי רק עשרה נצחונות רצופים ייתנו את המושכות לקורט רמביס. כולם מדברים עליו כמועמד ראשון, אבל זה לא יקרה אלא אם כן הקבוצה תתחיל לנצח ברציפות.

נתינת השרביט לקורט תהיה טעות חמורה. השם היחיד שחייב להיקרא הוא שמו של טום ת'יבודו.

אמש אמר אחד מחבריו הטובים שביקש להישאר בעילום שם ש-?ת'יבודו יהרוג עבור הג'וב הזה. לאמן את הניקס זה 'DREAM JOB' עבורו!".

למה ת'יבודו חייב להיות האיש??

אני אגיד לכם למה:

1..טום ת'יבודו היה עוזר מאמנו של ג'ף ואן גנדי. הוא מכיר את האולם (אפילו שחודש); הוא מכיר את האווירה; הוא מכיר את הקהל. ת'יבודו הוא 'BIG CITY GUY', שניו יורק            לא מפחידה אותו והיא לא תהיה גדולה עליו.

2. זה לא ידעתי, אבל ג'ים בוהיים – מאמנו של כרמלו אנטוני – אמר אתמול לניו יורק פוסט ולדיילי ניוז שתי'בודו וכרמלו הם מכרים קרובים כבר שנים. ת'יבודו מת על כרמלו, וכרמלו מאמין שת'יבודו הוא אחד המאמנים הטובים בנמצא. השידוך הזה חשוב מאד, ולי זה נראה כשידוך שנעשה בשמיים. כרמלו לא יעיז להתעמת איתו – וגם לא יהיה צורך. (ודרך אגב – ת'יבודו ילמד את כרמלו להיות מגן טוב יותר!).

3. "די-פנס"!!!…"די-פנס"!!!…"די-פנס"!!!…הקריאה שנבראה בתפוח הגדול. הקהל של ניו יורק הוא המתוחכם ביותר בעולם (בכדורסל, אבל לא רק בכדורסל. -IF YOU CAN MAKE IT THERE YOU CAN MAKE IT ANYWHERE!). זהו קהל שיודע הגנה, מעריך הגנה, וישלם $200 לכרטיס לראות הגנה טובה. טום ת'יבודו הוא מאמן ההגנה הטוב ביותר בNBA. הוא הוכיח זאת בבוסטון כשהיה האחראי על קבוצת האליפות, והוכיח זאת בשנותיו בשיקגו.

4. ת'יבודו הוא מאמן קשה, איש קשה, הטיפוס הבנוי לעיר הקשה, והטיפוס שהעיר הקשה מחפשת. הוא לא ייתן לעתונאים האכזריים לפגוע בו או בשחקניו, ואם יעשו לו בעיות הוא יסגור בפניהם את חדר ההלבשה ויפסיק לדבר איתם. הבנאדם היה בניו יורק כעוזר, בבוסטון כעוזר, ובשיקגו כמאמן הראשי. הוא חי ושרד את קהלי ניו יורק ובוסטון, שני קהלי הכדורסל הקשים ביותר. ואז הוא היה בעירו של אל קפון. ניו יורק לא מפחידה אותו.

5. ת'יבודו הוא מזרחי. אחד משלנו ולא איזה רכרוכי ממערב למיסיסיפי הוא מכיר את הקונפרנס המזרחי אולי טוב יותר מכל אחד אחר בליגה אחרי שנותיו בניקס, בסלטיקס, ובבולס. הוא מכיר ויודע את כל הקבוצות, מאמניהם, נקודות החוזק והחוחשה. זה יהיה יתרון עצום בחלק השני של העונה.

6. ת'יבודו יודע כדורסל. אני לא אוהב כמה דברים בו כגון סרובו לשלק רוקי'ס, אבל בניו יורק הכל ישתנה. יש לו את הרוקי הטוב ביותר (או השני בטיבו) בליגה, והוא ישמח להשתמש בו וברוקיס האחרים. הקהל של ניו יורק יתאהב בידע בכדורסל שלו שיתבטא במסיבות העתונאים, בהחלפות יעילות, ולקיחת טיים-אאוטים בזמן. הוא יכול 'TO TAKE THE HEAT' של העיר טוב מכל אחד אחר!

7. פיל ג'קסון ייתן לת'יבודו לפעול כרצונו. פיל מעריך ללא ספק את טום, וטום מעריך את ג'קסון. אלה יחסים בריאים ולא כמו שהיה עם פישר כשהיחסים היו כמו אדם בוגר עם כלב ה'פודל' שלו.

8. לניקס אין זמן לנסיונות. הם לא יכולים להביא אחד כמו פטריק יואינג רק משום ששיחק בניקס. לוק וולטון? מי יודע אם יש לו בכלל מושג? הוא כמעט לא הוציא מילה בג"ס ופשוט נתן לשחקניו לשחק. בניו יורק הסיפור שונה לחלוטין: כאן צריכים ל-א-מ-ן  ואין אף אחד שיודע אם לוק באמת יכול או יודע לאמן. שהלייקרס ייקחו אותו – – מתאים  ביותר להם.

בריאן שואו? ניכשל בדנבר ולא יצר תקשורת עם שחקניו. אייזיה תומאס? מה, יבואו אחד שהרס כבר את הקבוצה כנשיא ואחת המזכירות האשימה אותו בSEX ABUSE??

דייויד בלאט? לי הוא לא נראה מתאים. ניו יורק גדולה מדי עליו ואין לו את 'שפת ניו יורק'. הוא לא 'CITY BOY' מספיק, ואני חושש שהקהל והמדיה יאכלו אותו חיים אחרי 2-3 הפסדים. בלאט צריך קבוצה יותר 'שקטה' ו'מחונכת'. הוא צריך לאמן בעיר שדה, ולא בתפוח הגדול.

קורט רמביס? היי, הוא לייקרס. הוא מערבי. לא היה לו מושג כשחקן מלבד לקחת רבראונדים עבור קרים, ולחטוף מרפקים שכוונו לקרים.

דל נגרו נראה לי המתאים ביותר, אבל רק אחרי טום ת'יבודו.

עכשיו נראה אם לפיל ג'קסון יש באמת מושג במה שהוא עושה. הוא ישכנע אותי במילה אחת: ת'יבודו!

מנחם לס

מנהל הופס. הזקן והוותיק מכולם בצוות. מנסה לכתוב יומית - כל זמן שאוכל!
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
39 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
IDO
IDO
09/02/2016 8:32:33

אבל המשלושים !!!!

אשך טמיר המקורי
אשך טמיר המקורי
09/02/2016 8:38:40
הגב ל  IDO

מנחם מציע שיעברו למרובע

גור גולן
גור גולן
09/02/2016 18:14:12

כמו שmbk אמר : יש להם הגנת טרפזים.

אשך טמיר המקורי
אשך טמיר המקורי
09/02/2016 8:41:06

התגעגעתי לטור היומי. אבל ת'יבודו מאמן נחשל. הוא יביא לקבוצה הצלחה מסוימת כי הוא מתאים לרמות הנמוכות. אבל אם פיל חושב בגדול עליו להביא מישהו אחר.
וגם חבל לי על בריאותו של דובי, לא הוגן להפיל עליו את הקצב, מגיעה לו קצת נחת.

IDO
IDO
09/02/2016 9:32:36

הייתי מביא את תיבס רק בשביל לראות מה זה יעשה לדובי.

זה יותר טוב מלשפוך אבקת כביסה לתוך קוקה קולה !

הבן השחור גלוח הראש מחוץ לנישואים של ג'ון סטוקטון
הבן השחור גלוח הראש מחוץ לנישואים של ג'ון סטוקטון
09/02/2016 9:39:39
הגב ל  IDO

אתה צוחק, אבל ככה שותים בערד קוקה קולה. וגם מרכך

דובי
דובי
09/02/2016 11:48:46

בערד לא שותים קוקה קולה. אלינו מגיעים רק קינלי קריסטל ותותית מוגזת שנשארים במשאית של טמפו אחרי שהיא עוברת בכסייפה.

Smiley
Smiley
09/02/2016 17:40:47

ת'יבודו לא נכשל. הפציעות של רוז (שאולי באשמתו) הכשילו אותו בשיקגו. הוא עדיין הצליח לאסוף אותם ליחידת הגנה שהולכת כל שנה חזק בפלייאוף. בבוסטון הוא זה שיצר את ההגנה האימתנית סביב גארנט ורונדו.

Berch
Berch
09/02/2016 8:49:51

אליפות הוא לא יביא…. אבל הוא ללא ספק יכול להעלות אותם שלב.
מצד שני
כמו שמנחם אומר
גם המאמנת של נבחרת הנערות גבעת חיים איחוד יכולה להעלות אותם שלב.
אוהב את הניקס…. הלוואי שיחזרו קצת לצמרת. כשפורזינגיס בזון הבנאדם לא מחטיא.

אשך טמיר המקורי
אשך טמיר המקורי
09/02/2016 8:54:50

מבין רשימת המאמנים המצוינת למעלה חייב להגיד שבלאט המתאים ביותר. למרות שאני מסכים עם מנחם שסיר לחץ נוסף לא מומלץ לו כרגע (עדיף עיר שקטה ולא תחת אור הזרקורים)

דידי
דידי
09/02/2016 8:55:43

שגיא נאור אתה כותב מוכשר ביותר, מב דעתך על הנושא?

קליי
קליי
09/02/2016 9:11:31

מסכים עם כל מילה בטור.
לדעתי לתיבודו יש מניות באליפות של בוסטון יותר מאשר לדוק ריברס, והוא בטופ של המאמנים היום.

אוריה
אוריה
09/02/2016 9:26:46

מנחם, איזה כיף שחזרת! ופשיטא שתיאבדו מתאים לשם. הניקס צריכים מאמן קשוח שידביק אותם וילמד הגנה ודוד תום הוא האיש.

עידו גילרי
עידו גילרי
09/02/2016 9:35:41
הגב ל  אוריה

וואוו אם הייתי מנסה לחשוב על איך להשתמש במונח "דוד טום" בצורה מעוותת יותר לא הייתי מצליח.

רועי ויינברג
רועי ויינברג
09/02/2016 11:22:53

1+

דובי
דובי
09/02/2016 11:47:18

ת'יבודו הדוד טום… ענק.

לא מצליח לחשוב על השוואות דומות ברמת ההזיה.

מתן גילור
09/02/2016 14:47:29

+1

אוריה
אוריה
09/02/2016 18:34:27

כי אין כמו 42 דקות של קריעת תחת והגנה כדי למשוך שחקנים להתגייס לקבוצה שלך. זה כמו. שירצו שתתגייס לצבא שמשלם לך גרושים, שם אותך בתנאים גרועים, לא דואג לך לרופאה נורמאלית., וכל זה לשלוש שנים.

עידו גילרי
עידו גילרי
10/02/2016 9:24:55
הגב ל  אוריה

אני חושב שאני צריך הסבר, כי עכשיו זה נראה עוד יותר תלוש ממקודם.

גלעד
09/02/2016 9:38:29

הייתי מביא את VDN גם לפני ת'יבס.
תודה מעניין מאוד
רמביס אחד המאמנים הגרועים בהסטוריה לא מבין מה הקטע (הוא בשנתיים במינסוטה ניצח 32 משחקים ביחד)

דקסטר
דקסטר
09/02/2016 10:02:26

ת'יבודו מתאים בול לניקס!
נכון שהוא היה קשוח מדי בתקופה שלו בשיקגו אבל אני מאמין שהוא למד מהחוויה.
החופש יכול לעשות לו טוב.

הוא מאמן חכם ויעשה את ההתאמות עם עצמו.

107% שהוא המאמן הבא של הניקס.

א.ב
א.ב
09/02/2016 10:20:46

אם הוא וכרמלו חברים זה כנראה יקרה.
השאלה היא האם האגו של ג'קסון יאפשר לו לקחת מאמן כמו ת'יבודו.
הרבה יותר הגיוני שייקח מאמן שלא יקח לו יותר מדי קרדיט, איזה וולטון שהוא יכול לעצב או בלאט שרגיל שדורכים עליו.

אם מישהו רוצה להעמיד עוד פעם ניקס כמו הניקס הזכורה לטוב של שנות התשעים, כאלו שילחמו וירביצו ויוציאו את הנשמה ליריבות ולא יזכו בכלום, נראה לי שהוא סבבה.
מבחינתי לראות הניקס עולים לגמר ואז קארי קורע אותם ואחרי שלשה עושה תנועת חניקה לספייק לי זה פרייסלס.

דובי
דובי
09/02/2016 11:45:16

פעם אמרנו שחברים יש רק בהסתדרות ובאגד.
אני רוצה לראות כמה כרמלו נשאר חבר שלו אחרי משחק 15 ברצף עם 42 דקות כי ת'יבודו לא מאמין בלאנס תומאס כמחליף.
הרי האולסטאר עוד רגע מאחורינו, ואחריו האביב מתקרב. כרמלו, אם להסתמך על העבר, אלרגי למשהו שיש באוויר בעונה הזאת ונוטה להעדיף מנוחות בפנטהאוז עם להלה על פני טיסות לפורטלנד ולבישת גופייה מיוזעת.
הקצב, AKA החבר, על הספסל ימשיך להיות חבר רק כששניהם יהיו על אזרחי. מרגע שת'יבודו ידרוש 40 דקות והגנה לערב, הפריחה של כרמלו תחזור.
ועד שלא הוכיח, אני גם לא מאמין שת'יבודו יהפוך חברבורות ויקבל את העונה כפרויקט קידום הפורזינגיס, כפי שעשה פישר, במצוות ההנהלה.

בקיצור, המקסימום שת'יבודו יוציא מהעונה זה מקום שביעי והפסד בסיבוב ראשון למי שלא יהיה. התשלום יהיה כרמלו עם מנדבוצ'קס, פורזינגיס מתוסכל ו/או פצוע וקבוצה שחוטה לריק.
עדיף לחכות עם המינוי הקבוע ולעשות את זה עם שכל, ולא במצוות הסוכן של כרמלו.
כבר אמרתי, אני בעד וולטון.

עגל
עגל
09/02/2016 15:29:49

מופנה ל-ללל: אף אחד לא מקלל את קורט רמביס הבזוי שחתר מאחורי הקלעים בחוסר נאמנות ותקע סכין בגב של פישר?

שושן
שושן
09/02/2016 15:49:33
הגב ל  עגל

נראה כי נפלה טעות בידיך, הללל הוא אנטי לברון, לא איירון לו. זו לא החלטה של לו אלא של אלוף השלשות לפלופ ולכן זה לא מעניין את ללל. מה הקטע של להתלונן על התגובות שלהם אבל לנסות להדליק אותם כל הזמן? פיצול אישיות שכזה?

עגל
עגל
09/02/2016 16:18:03
הגב ל  שושן

יש לי שעשוע סדיסטי להציק להם ומה שיפה הוא שלהייטרים יז רפלקס מותנה וכל דבר קטן מדליק אותם.
נ.ב. אתה צודק באבחנתך רק שהשנאה לטיירון לו היא כבר 'עצמאית' בלי קשר ללברון

אשך טמיר המקורי
אשך טמיר המקורי
09/02/2016 16:40:40
הגב ל  עגל

לא ניתן לכעוס על עגל, גם אם מתבקש להעלותו לעולה

עגל
עגל
09/02/2016 21:32:31

חחח שאך
שכחת את עגל הזהב, הוא לא נשרף

מנחם לס
מנחם לס
09/02/2016 15:56:27

לוק וולטון?
הטור שלי למחר מוקדש לו ורק לו!

דקסטר
דקסטר
09/02/2016 16:42:47

לוק וולטון יהיה בלייקרס.
הוא לא טיפוס מזרחי.

עגל
עגל
09/02/2016 21:32:56
הגב ל  דקסטר

אשכנזי אסלי

עמרי
עמרי
09/02/2016 16:52:20

רק לדעתי טיבס+פרינגלס=פציעה ?

עמרי
עמרי
09/02/2016 16:53:20
הגב ל  עמרי

מנחם כיף לקבל אותך חזרה

גור גולן
גור גולן
09/02/2016 18:12:43

מנחם כיף של טור יומי !

אני מסכים שהוא מתאים מאוד לניקס ויותר מזה אני חושב שכרגע הוא המאמן הכי טוב שחופשי… ובנוסף לזה הוא מאמן מזרחי עם הגנה חזקה והערב צריכים את זה.

גור גולן
גור גולן
09/02/2016 18:12:56
הגב ל  גור גולן

והניקס*

שי אבן צור
שי אבן צור
09/02/2016 18:35:45

החשש היחידי מת'יבודו זה שיש לו נטיה לשחוק את הכוכבים.
זה פלוס העודבה שפורצינגיס נראה לי קצת שביר יכול להוביל לעוד טרגדיה בסגנון רוז

שי אבן צור
שי אבן צור
09/02/2016 18:36:02

*עובדה

AR
AR
10/02/2016 2:37:48

why one when you can have two , NYC can pick up both Blatt and Tibu, each one would complement the other.

trackback

[…] סטייט לא צריך לבחור בניקס), טום ת'יבודאו (המועמד המושלם לפי מנחם, אבל הסיכוי שג'קסון יוותר על שיטת המשולש […]