אנו נתחיל עם המהלך שהביא הכי הרבה רעש וזיקוקים בבוסטון. חובה לציין לפני הכל שבגל שיוטה היא אחת הקבוצות הכי קטנות בשוק הגדול של ה-NBA ואינה אוחזת בעלטה שמושכת קהל רב אליה, רבים אפילו לא ראו מספיק את היווארד משחק בכדי להבין את כמות הכישרון שלו ומדוע נבחר בכלל לאול-סטאר העונה (וכל זה הופך לפחות טריויאלי כאשר אתה משחק בקונפרנס עם דוראנט ולאונרד כמתמודדים על עמדות האולסטאר שאתה משחק בהן בעצמך). אז נכון שלפני שנה זה היה אמור להיות דוראנט בצמוד להבאת הורפורד והעונה חזרנו על אותו קונספט בהבאת GH, אך בלי פול ג'ורג', אבל עדיין יש בבוסטון המון על מה לשמוח בהבאת האול-סטאר מיוטה.

הוא הגיע בעונה האחרונה לשיאי קריירה בנק' (21.9), ריבאונדים (5.4), אחוזים מהעונשין (0.844), כמות קליעות מקו ה-3 (2.0 למשחק) ולצד זה גם באחוזים מקו ה-3 (0.398) ומיעוט איבודים למשחק (1.9), כאשר הוא מוביל הכדור העיקרי לצד ג'ורג' היל. יתרה מכך, הוא שיחק בהתקפה שלא ניצלה באופן מיטבי את סל התכונות שהוא מציע לה כשחקן על המגרש (נק' במתפרצות למשל) ובמערכת ההתקפית שסטיבנס מריץ בבוסטון הוא אמור להשתלב מצויין מהבחינה הזאת כאשר הוא יסכון להתמזג בחמישייה.

השילוב עם תומאס – זאת אחת מהשאלות המעניינות שצריכות להישאל במבט קדימה אל העונה והיא מובילה לעוד תהיות: האם הוא ישחק לצד תומאס במקום בראדלי? איך תתחלק מטלת הנעת הכדור בין השניים? ועוד כשיש גם את הורפורד כמניע כדור מהצבע?

אלו שאלות חשובות שעד שלא נגיע למחנה האימונים ונשמע מה יש לסטיבנס להציע בנושא לאחר כמה ימים של הרצת הקבוצה, אך עם זאת, ניתן להניח שהמון אפשרויות נמצאות על השולחן, בגלל הגיוון הנרחב שהבאת היווארד מציעה לקבוצה כרגע – אגע בזה בסעיף (5).

נק' אחרונה שחשוב לגעת בה – היחסים ה-"קרובים" עם המאמן סטיבנס. שמענו על כך רבות במהלך הקיץ. רבים טענו שזה היה שובר השיוויון בהכרעה לאן ללכת ולכן אני חושב שמי שעוקב צמוד של הקבוצה צריך לקרוא את המאמר ב-CSNNE, שמתייחס לפודקאסט של WOJ על הנושא הזה כדי להבין את הקשר מבחינה פרופורציונאלית.

אם נסכם את הנושא של היווארד – זה שדרוג. אין בכך ספק בכלל. האם בוסטון אכן היו צריכים לקחת צעד אחורה לשם כך? והקושייה רומזת לנושא הבא שמחייב שאתייחס לאליו לאלתר.

סגירת תפריט