פרויקט אגדות אוכל הרחוב / מומי החציל

שבוע טוב גמר חתימה טובה שנה טובה וחג שמחת סוכות שמח לכל המאזינים ופלו ג'ו

מומי השבוע נתן קפיצה לישראל לעשות את הצום עם החברים ,וואלה בבודפשט למרות שיש בית כנסת גדול לעשות צום בגולה זה כמו להגיע לכותל המערבי ולשים פתק ריק.

מומי ישב עם החברים בתחנה ששמו על עצמם חליפות ךוקס עם נעלי בית כמנהג החג.

סמי חזיזה,יהודה שילשיק,ליאוניד,ניסים בוקובזה,אלפסי ,צ'רלי האפרסמון ויעיש חזיזה. וואלה השנה הצום יצא מאוחר וקצת לפני השופר צפצץ ו 3 כוכב יצאו לשמיים התחיל ויכוח סוער איזה אוכל רחוב הוא הדה בסט לנהג מונית.

אם לא סעדייה דישמעייה אנג'ל הויכוח היה ניגמר עם מינימום 5-6-7 דקירות בעכוז אבל מפאת כבודו של צומו הדוקרנים נשארו עמוק בנעלי בית.

מומי ישאיר את ההצבעה לגולשים שיעזרו ליישב סכסוך בעולם התחתון של תחנת המוניות

מומי גם ישמח לקבל המלצות לפינות קטנות ברחבי הארץ למקומות עם אוכל דליקטס ועממי

חומוס

המלך הבלתי מעורער של מאכלי הגעגוע. תשב בחוץ לארץ בשום מקום אין חומיסייה כמו בישראל. תמיד ירוץ לך בראש רק אני בארץ נוסע מהשדה תעופה לנגב.

כל אחד יש לו החומסייה שלו שישבע בכבוד של האמא שלו שהיא הכי טובה הארץ. אחד הכללים מס 1 לחומסייה נורמלית שיהיה איזה אבו בתחילית. אבו זאת תוספת שמוסיפה כבוד לחומוס.

מומי ממליץ לא להתבלבל. יום אחד החתן הטבועני של מומי יוגב שטיינברג הזמין אותו אליו הבייתה,מומי מרוב קטניות בלי טעם וריח התחרפנה לו הנשמה. השטיינברג בלי בושה הביא חומוס מקופסא שם עליו צנוברים לקישוט. מומי כמעט אכל את ההטעייה ואמר לשטיינברג – וואלק זה חומוס ? זה 97% אחוז חומר משמר + מייצבי טעם וריח שכתוב בכוכבית קטנה – עלול להכיל חומוס.

חומוס צריך לאכול על הסובוח קרוב ככל האפשר להשתנה הראשונה של הבוקר לשמור על הטריות ולא להתקל בחמיצות. יש הרבה טכניקות לעשות חומוס עם או בלי הקליפה ,בחישה בסיר עם או נגד כיוון השעון אבל המפתח לחומוס טוב זה האיכות של הטחינה.

לכל אחד יש החומוס שלו ,אחד אוהב בפיתה ,אחד אוהב משאושה ,אחד אוהב עם גרגירים או פול והפריארים אוכלים חומוס פטריות ( וואלה עדיף חומוס עם אקזמות )

פלאפל

בן הדוד של החומוס. פה איו כבר ספק בכלל. פלאפל אוכלין רק בפיתה.

הפלאפל מקורו במיצרים ,הפתרון המושלם לנהג המונית הממהר. מומלץ לתת עם קצת צ'יפס בסגנון שוק בצלאל ז"ל

רצוי מאוד שהשמן יהיה אורגינל ולא שמן ברקס. זה הורס קומפלט את המשמרת וגורם לאחוז הטרו שיטינג להיות גבוה מאוד

מומי מעדיף חומוס עם טחינה בלבד וקצת כרוב לבן

למרות שפלאפל נהוג לעשות מגרגרי חומוס ,מומי ממליץ על פלאפל מגרגרי פול.

יהודה שישליק נותן מינימום 3 וחצי מנה ומעדיף הרבה סחוג פלאפל אסלי ואסלה צמודה

סביח

הסביח הוא מנה טריקית לאללה יש הרבה סיפורים על מקורות הסביח ויש אומרים שסביח זה – סלט ביצה ירקות/יותר חציל

מומי אומר סביח אמיתי חייב PER גבוה

ה PER – PITA EGGPLANT RATIO – חייב להיות באזור ה 10 ומעלה . 10 חתיכה חציל לפיתה מינימום אחרת עובדים עליכם בעיינים.

רצוי לא להשתולל עם העמבה ,אחרת באוגוסט ואם המונית במרחק 150 מטר ומעלה יש לנהג ריח של קארי פג תוקף

סביח חייבים לאכול בפיתה ,מומי מעדיף חציל עם PER של לפחות 14 פלאס ביצה וחצי קשה פלאס טחינה וחריף

יש חציל יש גם טחינה

שווארמה

אחת ה-מנות אם לא ה

יש כמה אסכולות לשווארמה הודו/כבש או הגרסה החיוורת פרגית.

שווארמה חייבת לנטוף שומן ולאכול או בלאפה או בצלחת עם טחינה ועמבה מעל עם נגיעות של סלט טורקי. בשום פנים באופן לא בבאגט או בפיתה.

יהודה מעדיף שילשיק בלאפה

שיפוד שווארמה טוב חייב להיות מינימום 120 קילו בסיום המנה מומלץ להוריד קולה בשביל לפתוח את הסתימה

בטורקיה המנה נקראת דונר ומוגשת על לחם עם מצע של רוטב עגבניות טחינה ובצל ,מי שמוסיף או מבקש צ'יפס עלול לקבל את הסכין שווארמה לכיוון המצח

שיפוד השווארמה של הטורקי באור יהודה

שניצל

יציאה לא במקום של ליאוניד שאמר – אני לא לאהוב כל אוכל פה ביזרעל,שניצל זה מנה בסט בשבילי

הטרנד של השניצליות ירד לאחרונה אבל יהיה מי שיעדיף שניצל בפיתה ( רצוי בבאגט )

מומי בשנות ה 70 הייתה לו יזיזה אוסטרית אגתה שטרודלסקי שהייתה מתנדבת בקיבוץ. מומי לקח אותה למפגש בתחנת דלק בצפון שמו לה שניצל בפיתה.

אגתה נתנה ביס העיפה על מומי חתיכות של פרורי לחם מהאף – ניין !! ניין !!! שנל שנל ! שפיכן שפיכן ! – שזה באוסטרית מומי היית תותח אתמול בלילה אבל זה לא שניצל !!!

האוסטרים מכינים שניצל על חתיכה בקר עגל שחוטף מכות כמו ליאון ספניקס אחרי סיבוב בזירה עם מייק טייסון ועושים לו טיגון קל בשמן עמוק.

הגרסה הישראלית עשויה מחזה ( עוף ,של אגתה)

בורקס

לא להתבלבל עם הבורקס משולש שמוגש עם מילוי דמוי גבינה.

תבוא לטורקי או בולגרי אסלי יהרגו אחד השני רק בשביל הכבוד של הבורק ( טורקי ) או ביורק ( בולגרי)

בורקס אסלי אוכלים רק מבצק פילאס ( לא פילו ! פילאס ) שעשוי חמאה ולא מרגרינה מי שדופק 2 בורקס פושט ליום העורקים שלו חסומים כמו איילון אחרי שטפון

בורקס יש לאכול במילוי בולגרית אסלי עם תרד או חציל ( מעדן ) יש מקומות ביפו שתמצא בורקס על פראסה ופלפל קלוי שיעיף לך את הסכך באוויר

רצוי להוריד איירן או יוגורט עם הבורקס ולהוסיף ביצה

מנה בורקס אצל ניסים הטורקי בשוק הכרמל

קבב

הקבב האהוב על מומי נמצא בשוק הכרמל מסעוד זה היה לו את הקבב הכי טוב בארץ עוד משנות ה 60 , האגדה מספרת שבשנת 47 ברח מירושלים רכוב על כבש לתל אביב בעודו בן שנתיים וחצי, למרות שנולד בארץ היה לו מבטא עיראקי אסלי כמו התמונת גוואטר הישנה של נו פאני סטאף. היו לו מתחרים לאורך השנים שאלו אותו מה הסוד שלך יא מסעוד ?

בדאלק אני אצלי הקבב 70 אחוז חרא בתוספת של 35 % בשר , ענו לו המתחרים – מה?!? אתה שם גם בשר ???

מסעוד הביא את אשתו מעתוקה שמכינה קפה שחור אסלי בשיטת בישול על הגחלים של המנגל , וואלק אתה ממתין חצי שעה לכוס קפה אובמה כמו שקורא לו מסעוד.

קבב קלאסי בפיתה על טחינה בצל ופטרוזליה

מנחם לס

בעל האתר ועורך ראשי

לפוסט הזה יש 71 תגובות

    1. אני לא רוצה לחשוב שמדובר באיזשהו אנטי לעיר, אבל בדרך כלל אני משום מה לא מצליח לחבב גרסאות ירושלמיות לדברים.
      מעולם לא מצאתי חומוס שלא אהבתי, אבל הגרסא הירושלמית הייתה כל כך קרובה.

    2. עדו בלי טחינה לחומוס יש מרקם של דייסה ולוק של פירה
      חייבים לתת טחינה אחרת החומוס יושב כמו יציקה בבטן למינימום 48 שעות

    1. 1 – קייט אפטון
      2 – מג׳יק חיים של מומי ( לשעבר 1 , ירד מקום בעקבות ההחתמה של חפלופ בלייקרז )
      3- המרפסת של סילבי

  1. גדול מומי ,הפגרה עושה לך טוב.נתת פה דילמה קשה , בשבילי חומוס זה מספר אחד אבל אני לא מחשיב אותו כאוכל רחוב. אחריו שווארמה ,לצערי מאז ימי החתוליות במרכז הנגב אני כבר לא מסוגל לסיים לאפה .אחריהם הפלאפל ,קבב ,סביח ובורקס. שניצל אפשר לשמור לוינה.

      1. חומוס זה לא אוכל רחוב ??
        מומי עוד לא ראה חומסייה אחת בלובי של מלון 5 כוכבים
        חומוס חייב להיות מוגש בחנות 4 על 3 מטר מקסימום עם תקרה מתקלפת ( לפי התקן המזרח תיכוני לחומוס )
        חומוס זה לא אוכל גורמה ,חייבים לאכול חומוס ברחוב ורצוי עם חתיכה בצל

  2. החידון שגרם לי לטירוף חושים ובלבלה גדולה
    ממש בחירתה של סופי
    גם תלוי באיזה מאנצ' אתה

    אבל אין על חומוספול עםביצה
    וסביח ואיזה בורקס לנפש

  3. אם כל הכבוד ל-ESPN, ולרשימות מעודדות הקליקים שלהם,
    זו רשימה ששווה התייחסות רצינית ומעמיקה.

    חסרים (אבל לא מהותית. זו אכן רשימה ממצה) :

    הסנדוויץ' (בר).
    בדרך כלל יכלול פסטרמה כזו או אחרת, בתוך לחמנייה דמוית באגט.
    רק ראוי לציון, ולא ברשימה, בגלל היעדר מסורת (למעט במחוזות בהם לרומניים יש אחיזה משמעותית, כמו חיפה. שם "סנדוויץ' ברכה" המיתולוגי היה הראשון להגדיר עצמו כ-"סנדוויץ' בר").
    אצל ברכה, בתוך הבאגט הקריספי היא תמרח מיונז ביתי, ותעמיס עליו סלמי, חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ, ושינקן מטוגן עם גבינה. באמת שלמרות שזה נשמע פשוט, זה באמת מיוחד, ובעיקר טעים.

    הסנדוויץ' הטוניסאי.
    רוב המתמודדים ברשימת אוכל הרחוב, מתעסקים במה שבתוך הקנקן. הסנדוויץ' הטוניסאי, הוא קודם כל הקנקן עצמו.
    אותה לחמנייה מטוגנת נפלאה, שמחבקת בחום טונה, תפוח אדמה, ביצה קשה, וכמובן – לימון כבוש. המהדרין יקפידו לדרוש הרבה מאותה אריסה אדומה.

    והתוספת האחרונה שלי לרשימה –
    הבוריק.
    יוצאי טוניסיה טוענים שזה שלהם, יוצאי לוב גם כן.
    לא באמת משנה, בגלל שהשלוב של דף דקיק של בצק שבתוכו ביצה, רגע אחרי שיצא מבילוי קצר באמבט שמן רותח,
    זה באמת שלוב קסום.
    יש מי שיכניסו לבוריק תפוח אדמה,
    יש מי שיכניסו את הבוריק לפיתה עם סלט.
    אישית?
    אני (כידוע) טהרן.
    בוריק נטו עם ביצה. כמה פשוט, ככה טעים.

    תודה, מומי. כיף שאתה שומר על קשר.

    1. אם יש דבר אחד שבו הקהילה הטבעונית מאכזבת אותי בו (חוץ מזה שטל גלבוע עדיין מקובלת בקרב חוגים מסויימים) –
      חומוס ופלאפל הם טבעוניים, שווארמה טבעונית ממש קלה להכנה, סביח לא באמת חייב ביצה אבל אם רוצים אפשר לפזר קאלה נמאק על הכל ולקבל בונוס ריח גופרית, לשניצל ובורקס (גם גבינה) יש גרסאות טבעוניות ראויות וטעימות מאוד – אבל סנדוויץ' טוניסאי? כישלון מערכתי.

      1. פעם שאלתי את דודתי, מה דעתה על טבעונות.
        היא הסתכלה עליי במבט תמהה –
        "טבעונות?"
        להסביר את הטבעונות לרומני, זה כמו להסביר לאסקימואי שיש אנשים שלהנאתם אוכלים קרטיב . . .

      2. בלי קשר לטבעונות – קאלה נמאק – רעיון מבריק. אני מוכן להתערב על כך שיש מסעדות שעושות את זה. באחת מהן אני מאד אוהב לאכול. אגב, אני מוסיף כמצוץ של קאלה נמאק על כל כף של טחינה גולמית. ואני לא טבעוני – פשוט הטעם חזק יותר מזה של ביצה.
        מומלץ עם זאת – להשאיר במקרה כזה את החומוס שלתוכו הוכנס הקאלה נמאק במקרר למשך לילה שלם. כך, הסירחון הביצתי של הגופרית נעלם, והשילוב של הלימון עם הקאלה נותן עומק אדיר לחומוס.
        אגב – בחנות הטבע בה קניתי את הקאלה נמאק – אמרה לי המוכרת שאת החומוס שלי היא לא היתה טועמת…..
        תחליטו אתם….

    2. הסנדביץ הטונסאי הגיע לצפון ?
      יש 3 מוקד בארץ לוד,רמלה ונתניה לאריזה האדומה קוראים – פלפלצומה
      הבוריק טעים אש אבל כל מנה 6-7 אלף קלוריה
      סנדוויץ בר ? חוץ מבר רפאלי ובר שמגיש בירה או קוניאק לא תמצא את מומי שמה

  4. הרגת אותי מומי עם הפר פיתה ראשיו לסביח
    מגיע השבוע להיות אושפיזין בסוכה שלך
    ליאוניד סמי חזיזה ויהודה שישליק better be there או שהלך עליך!

  5. גדול ומעורר תיאבון… הלכתי עם הרומנטיקה ובחרתי בבורקס כי כמו בכל דיון הופס – בשיאו, בשיא תפארתו, הבורקס הוא יצירת אומנות שאין לה מתחרים. החומוס הוא כמו דאנקן, לא יאכזב אותך ויתן את הסחורה כמו תמיד אבל הבורקס הוא כמו אלן אייברסון, בשיאו נפלא וכשהוא לא מפוקס עלול להיות נפילה גדולה

  6. מלך אתה מומי, התגעגענו וד"ש למידן 🙂
    כמה הארות (ב א רבתי), מכל הג'יפה, הכי בריא חומוס.
    בחומוס יש גם אחוז גבוה יחסית של חלבון ויש טחינה כמובן כחלק מהתערבובת. כל המטוגנים ומבושלים בחום גבוה עשירים ברדיקלים חופשיים.
    נהג מונית הוא לא נהג מונית אם אין לו כתם של טחינה מהפלאפל על המכנס!
    החומוס הכי מפורסם אולי בתל אביב זה אבו חסן והוא בכלל ביפו. כנראה הכי טוב במרכז.
    עבדכם הנאמן היה עבד של חומוס אשכרה בשנות השמונים המתוקות ואחרי כן עבר לאבו אדהם שזה יבוא מכפר יסיף. היה חומוס ערבי טוב באוניברסיטת תל אביב בקפיטריית שוקו, אבל שוקו סגרו אז אני מסתפק בחומוס אליהו בקפיטריה של הרפואה, הכי בטוח, אם יקרה משהו יש שם יותר רופאים מאיכילוב 🙂

  7. מגניב שבאת לבקר יא מומי אבל בחייאת, איך אתה אומר ששווארמה אוכלים רק בלאפה או צלחת? בפיתה זה הכי טעים!

    ה – PER המועדף עליי בסביח זה 7.5:1

  8. כתיבה נאה מומי, כהרגלך + שימוש ראוי בסטטיסטיקות מתקדמות כמו PER ואחוז טרו שיטינג.
    המועדף עלי הוא החומוס – הוא מחזיק אותך לכל היום, הוא טבעוני ובריא.
    ישנן הרבה חומוסיות טובות (וחלקן קיבלו שם קצת מוגזם רק כי היו המקום היחיד לאכול ליד גלי צה"ל, בימי הפאר של הרדיו).
    ממליץ על חומוס מגן דוד באמצע שוק הכרמל, במיוחד למבקרים מחוץ לעיר. חומוס טעים, זול ובנוי בתוך מקום שנראה שהיה פעם בית כנסת עם כניסה קטנה ואולם גדול. חוויה כלל חושית וחומוס טוב.
    לנהגי מוניות ישנה החומוסיה אחות – חומוס חמודות ביצחק שדה מול שוונצינו ככה שאפשר לחנות באמצע הרחוב בלי בעיה.

    חוצמזה מודה – אני אוהב שווארמה בבגט. יותר "קליל" מלאפה 🙂

  9. 1. בוריק – חזק מאוד בנתניה אבל הפסקתי לאכול כי זה תכלס דלי שמן לקיבה.
    2. פלאפל – מעדיף של יהודים ובלי מריחת חומוס בפנים. עדיפות לכדורים בסגנון תימני (צהוב). עדיפות מוחלטת לבוטקה שמסדרת לך את המנה ולא בשירות עצמי. מומלצים שלי – שדרות ירושלים 90 (איציק) וכדורי בהוד השרון.
    3. חומוס – מעדיף של ערבים אבל אתפשר במקרה רעב. מי שכתב על חומוס אשכרה שכח שזו יציקה שמוסיפים לה כמון בתור ביג'יבונד. מומלץ שלי – חליל ברמלה.
    4. בורקס – כמו שאמרת על הפילאס והאיירן. מומלץ שלי – פנסו בפלורנטין.
    5. אזהרה כללית – כפר ושמו "אבו גוש". לכן תמיד יש לי חבילה "מסיבמבה" באוטו שלא נצטרך להיכנס לשם במקרה של משבר רעב.
    6. המלצה כללית – המשקה הפרסי הקפוא פלודה. יש בשכונה וליד אבולפיה ביפו.
    7. שווארמה – מומי הגזמת עם ביטול הפיתה. לדעתי זו התצורה האופטימלית.
    8. חידוש מרענן – עראייס. אכלתי טעים בנצרת וגם בלוד. אין כמו שומן כבש לשמח לבב אנוש.

    1. גדול אתה קפטן
      רואים שקפטן בקר מבין גם במיני מזונות
      פיתה לא תפורה למידותיו של מומי

  10. וואו מזל שאני עוד שבועיים בארץ אחרת הייתי נאלץ למחוק את הפוסט מטעמים הומניטריים.
    אין אצלי מנצח ברור, לכל מאכל יש יום, שעה ומקום.
    אצלי בדירוג זה פלאפל, אחריו חומוס.
    שווארמה (בפיתה!) זה טריקי כי מצריך קרייבינג מסויים, אבל כשיש אותו, אין מצב לאכול שום דבר אחר.
    אני עדיין מחכה שיגישו בארץ בריסקט מעושן כאוכל רחוב ולא כאיזה מנה שצריך להזמין 3 חודשים מראש ולשלם עליה סכום מופרך. ככה בצלחת עם מלפפון חמוץ וקולסלו, יחד עם בירה קרה בצהריים, בום!

  11. הטור הבא חייב להיות על קינוחים. מומי קינוחים ומיד אח"כ קפה! חובה ליד הסיגריות כדי לסייע לעיכול..
    ולקראת צפייה במשחק המלצות על פיצוחים חחחח

  12. מאמר מאסטרפיס !!!!
    אהבתי מאד. ה PER גאוני !!!
    מרוב אהבתי לאוכל רחוב פיתחתי אפליקציה בנושא (פרטים למטה)

    הדירוג שלי:
    כדור הפלאפל הטוב בארץ נמצא אצל "רחמו הגדול" ברחוב בגין בת"א. היחיד שמכין פלאפל מגרגרי פול כפי שכתבת (אצל כספי וגם בתפארת הפלאפל ברעננה פלאפל מדהים).

    שווארמה זה בינו, ביפו. חובה !

  13. בשבילי זה בעיקר פלאפל. אי פעם כשהייתי חייל הייתי נוסע הביתה יום שלם באוטובוסים וטרמפים. מגיע לטבריה מורעב ואז אוכל בקיוסק המועדף במכה אחת 3 מנות פלאפל ושותה קנקל קולה. גם בעפולה היה לי ריטואל כזה.

    יאללה גיא, תן לנו פוסט תשובה, הפעם על בירות

  14. גדול מומי
    נזכרתי ביובל שחם שדפק אקסטרה בהכל כלול בבופה בקליבלנד וללא ספק שיפר טת הטרו שיטינג שלו

  15. פלאפל, והכי טוב בארץ זה בחיפה על המלך ג'ורג' בפינה). הוא קיים שם כבר 70 שנה לפחות. גם ליד מה שהיה פעם התחנה המרכזית של 'אגד' בעפולה אכלתי פלאפל שחייבים לכתוב עליו פואמה. ותתפלאו שהסביח הטוב בארץ הוא בהוד השרון בהצטלבות רח' רמתיים (קוראים לו גם ירושלים, אני לא מבין איך לאותו רחוב ישנם שני שמות) ורח' הבונים. יש שם גל פלאפל המדורג אצלי מס' 14 בין הפלאפלים בהולי לנד.
    בשוק של עכו אכלתי את הפלאפל הטוב בעולם לפני איזה 45 שנה. הוא נעלם מאז.

    1. "פלאפל הנשיא" קוראים לו. הוא מקפיץ את הכדורים לאוויר וקולע אותם לתוך הפיתה. ממש "הופס, סי או איי אל".

  16. מומי ירד? ממש הפתיע אותי.

    סילבי אמרה שהוא בחיים לא עשה את זה.

    תודה על הטור מעורר התיאבון. אני בחרתי בלב כבד בחומוס. הכל טעים אבל אני מנסה לאכול טיפה יותר בריא בהמלצת הגננת (יותר איום מהמלצה האמת) ודי נמנע מבשר.

    נשמח לקבל טור קולינארי שבועי של מומי מבקר המסעדות!

  17. פוסט חמישה כוכבי מישל (הבן דוד הישראלי של מישלן, גר בנתניה).
    בשבילי חומוס זה בעיקר מסבחה, ומסבחה זה חליל ברמלה. המוני אבל תמיד טעים.
    בשביל פלאפל, האהבה השנייה שלי באוכל (אני טבעוני חסר עניין בתחום), אני פונה לפלאפל מזרחי בנס ציונה

  18. נהדר! נהניתי. עושה חשק לכתוב.
    בכניסה למסילת ציון יש כבר שנים עגלת פלאפל נהדרת- שם תמצאו את המנצח שלי. את הפיתות הוא מכין במקום.

  19. פוסט מדויק ובמקום כמו מנה אצל אבו חסן שלא יעזור בית דין ופליק פלאק באוויר כי בסוף תמיד חוזרים לשם. גם אחרי טיול אצל פינתי, אבו אדהאם, סעיד ואיפה לא.

    טוב לשמוע ממך מומי!

      1. קפטן, רואים שאתה לא ממש מכיר.
        לא אוכל לא גחנון ולא מלאווח, הכי הרבה קובנה אחד. מה שבאמת טעים זה המרקים התמניים עם כל התבלינים, זה לא רק סחוג, יותר לכיוון החילבה הכמון והחווייג. אני הולך על מרק רגל עם התבלינים ולחוח אחד (קמח) ליד. השאלה איפה הכי טוב?

        1. דווקא מכיר ואוהב "זום"

          אגב פעם היה לי רעיון להמציא ספריי לשירותים בריח של מסעדת נרגילה (עשן טיגונים)

  20. אפלטון נראה צועד בפורטוגל בקריביים ובקיבוץ ישראלי, עוצר ומבקש מעוברי אורח את המחשב לדקה לשלוח שווארמה, שוב ושוב, משמר חופי ההופס בעקבותיו, אין סיכוי כי הוא נע מהר מידי על אדי אנרגיית השווארמה שהוא דופק כל פעם

    1. למרות שהפסקתי לאכול בשר, ברגע שאפגוש את ניב וגיא, בא לי מיד להזמין אותם לוארמה וסינטה או מה שגיא יבקש, ורק לשבת ולהנות שהם זורחים מאושר

  21. וגיא או מישהו אם יש לינק לתיאור של גיא רוזן על הנמל בעכו ואכילה ב4בבוקר, אשמח, ממש התאהבתי בתיאור שהיה ממש שירה

  22. תצחקו אךברץ הציע לגיא להתחתן איתו והקדים אותי, עמדתי להציע לגיא יאיר ואחרים, אגב מדובר בגברים סטרייטים ואף נשואים רובם, התאהבנו 🙂

  23. הדירוג שלי:
    1 – סביח, צמוד עם
    2 – חומוס
    3 – בורקס ופלאפל ביחד, תלוי איך המרגש
    לגבי השאר פחות מעדיף, אבל אם כבר התחלתי אז שווארמה, קבב ואז שניצל

    יאללה חג שמח ו PER גבוה לכולם

  24. לסיכום ענייני האוכל וידוי: אמא שלי אף פעם לא היתה בשלנית. בשנים האחרונות, עם התבגרותה, זה עוד ירד. בראש השנה האחרון היא הצליחה למלא שולחן במאכלים שכולם אחד אחד נכשלו (טוב אולי חוץ מהפסטה בלי כלום ששמרו לנכד אחד בצד). וכך בא לעולם הביטוי "לסגור שולחן".

כתיבת תגובה

סגירת תפריט